tiistai 2. joulukuuta 2014

Meidän tarinamme..

Kävin tunneilla n.3 vuotta, jonka jälkeen ostettiin osaomistushevonen. Joka tässä tapauksessa oli 23-vuotias islanninhevos tamma.
    Kasvoin kuitenkin tästä hevosesta yli ja myimme sen toiselle osaomistajalle. Pian sen jälkeen juttelin äitini kanssa siitä että voitaisiinko minulle hommata ihan oma hevonen jos vaan "se oikea" löytyy. Sitten alkoikin tori.fi sivuston selailu ja soittelu paikasta toiseen, oli
suomenhevosta,lämppäriä,risteytystä.. meinasin jo heittää hanskat tiskiin ja sanoa että "antaa olla, en mä hevosta löydä..ikinä"
    Kunnes sitten elo-syyskuun vaihteessa löytyi Mimmi, soitin uteliaana tarmoa täynnä 7-vuotiaasta hevosesta. Sovimme koeratsastus ajan muutaman päivän päähän. Kävin kokeilemassa Mimmiä ja rakastuin päätä pahkaa, tämä hevonen oli se mitä olin aina halunnut. Tumma ja hiukka tulinenkin. Koti matkalla vielä juteltiin äitin kanssa joka myöskin tykästyi Mimmiin, joten päätös oli tehty. Se, olisi hevonen joka 5.9.2014 haettaisiin uuteen kotiin, odotin sitä päivää kun kuuta nousevaa ja kun se päivä vihdoin koitti ei meinannut hymystä loppua tulla.
   Lähdimme iltapäivällä kolmen aikaan hakemaan Mimmiä. Tulevan tallin omistaja lähti kuskiksi sillä äitini ei ikinä ole hevosta kuljettanut. Mimmin lastaukseen meni jotakuinkin 2 tuntia, sillä se tiesi mistä naruista vetää jottei joutuisi traileriin. Lopuksi jouduttiin se vetämään sisälle, jossa se sitten tyytyväisenä seisoikin kun oli vihdoin kokonaan kyydissä.
   Kotimatka kesti 3-4 tuntia ja kun päästiin tallinpihaan oli jo pilkkopimeää. Ei muuta kun Mimmi ulos trailerista ja laitumelle. Mimmi steppaili ja kyttäili uutta paikkaa mutta rauhoittui kun puhuin sille taluttaessani sitä laitumelle. Siellä se kököttää vieläkin.. Minun oma hevonen.

 Tässä on kuva Mimmistä silloin kun kävin sen koeratsastamassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti