sunnuntai 30. elokuuta 2015

Lukio vaatii aikaa ja panostusta

Muutamat ovatkin minulta kyselleet miksei postauksia ole tullut pitkään aikaan. Vastaus on yksinkertainen: aika ei riitä kaikkeen lukion, ratsastustuntien ja oman hevosen lisäksi. Tänään sain järjesttyä hieman aikaa ja pääsin tänne kirjoittelemaan. Varmaan kuitenkin ymmärrätte etten muista kovin tarkkaan viikkojen takaisia ratsastuskertoja, joten kirjoitan niistä mistän voin kirjoittaa enemmänkin kuin pari lausetta.

Mimmin kanssa on alkanut sujua paremmin kun kaverini läpiratsasti sen ja aloin käyttää kannuksia Mimmillä. Se on yli puolet helpompi ratsastaa muotoon ja ihan kiitettävästi saan sen jo peräänantoon. Selkänikin on jo paremmassa kunnossa, toki treenata saan lopun ikääni, mutta se on pieni hinta siitä että saatan päästä vielä hyppäämään. Aikaisintaan tammikuussa pääsen ehkä kokeilemaan pientä estettä, mikäli ei tule takapakkia.

20.8

Mimmi aluksi vähän testaili, koska huomasi varmaan että jännitin kannnuksien käyttöä. Komensin Mimmiä kuitenkin heti ja aloin työstämään sitä uralla, tehden pitkillä sivuilla voltit. Mimmi oli vähän kankea, mutta vertyi kyllä ravissa ihan kivasti. Laitoin alkuverkkojen jälkeen äidille viestin että tulee kuvaamaan, koska Mimmi alkoi pikku hiljaa jo toimimaan tosi kivasti. Kun Mimmi sitten vihdoin oli muodossa, pyysin sitä pohkeella enemmän eteen ja tadaa sieltä se peräänanto tuli! Tunsin heti eron. Kun Mimmi oli peräänannossa sen ravi oli ihan erilainen verrattuna siihen mitä se kulkee silloin kun mennään löysin ohjin loppuraveja. Se oli ihan uskomaton tunne! Mutta tässäpäs taas kuvia :)












 Kuvat ei ole ihan järjestyksessä, mutta ei anneta sen nyt haitata :) Ja osa on laadultaan ihan surkeita..

23.8
Kävin kävellen Mimmin kanssa melkein paloasemalla asti. Ajattelin totuttaa Mimmin muutenkin kaupungin vilskeeseen niin päästään ilahduttamaan ihmisiä! :) Kun käännyttiin takasin kotiinpäin hyppäsin Mimmin kyytiin niin että ohjasin sen pieneen ojaan, että pääsin kyytiin :D




Lukio vie tosiaan suhteellisen paljon aikaa ja mikäli tulen linkillä kotiin niin olen joskus puol kuusi kotona. Jos koulun jälkeen on ratsastustunti niin saatan olla vähän aiemmin kotona, koska äiti hakee. Yleensä käyn tunneilla ma ja ke klo 15.30-16.30 ja en kerkeä mitenkään päivän viimeiseen linkkiin mikä lähtee lammilta 16.25. En edellämainittuina päivinä liikuta Mimmiäkään, sillä keskuksen tunneilla keskittymistä tarvii todella paljon, jotta kykenee tekemään annetut tehtävät oikein ja kun pääsee kotiin on jo aika väsynyt ja läksytkin täytyy tehdä. 


29.8
Juoksutin Mimmin kentällä. Säätelin aluksi juoksutusjärjestelmää ja sitten pyysin Mimmin raviin. Virtaa tuntui löytyvän sillä heitti pukkeja laukannostoissa :D Kun olin juoksuttanut Mimmiä n.15min lisäsin pari puomia ja niitä mentiin sitten kummastakin suunnasta. Vein toisen puomin pois ja nostin toisen 50cm esteeksi ja Mimmihän innoistui siitä ihan kivasti! Laukkakin alkoi pyörimään hyvin ympyrällä ja se säilyi hypyn jälkeenkin. Kuvia lisään vähän myöhemmin tähän kun ne on vielä puhelimessa.

Tähän loppuun vielä muutama kuva :






 Tämä postaus jäi valitettavasti taas hiukan lyhyeksi, mutta _yritän_ parhaani mukaan jatkossa hieman useammin kirjoitella, jotta olisi tuoreessa muistissa kaikki :) Muistutelkaa ihmeessä jos jää taas hirmu pitkä tauko ;) Instagramiin lisäilen aika paljon kuvia meidän touhuiluista ajallaan. Ja sieltähän mut löytää nimellä piia_oksanen 

5 kommenttia:

  1. Voi nolo.. Hevosen peräänanto tärkein asia? Keskittysit eka siihe mitä sen takajalat tekee ja sit vasta pakotat sen sinne "muotoon"

    VastaaPoista
  2. Ei se ole tärkein asia, vaan asia johon pyritään :-) ja tuleppa sanomaan sama ihan omilla tunnuksilla äläkä anona, nolo :)

    VastaaPoista
  3. Löytyy nappi josta anonyyminä ei voi kirjoittaa, klikkaa Piia sitä... Niin ei tule tuollasia örppejä linjoille :)

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Aika on nyt ollu kortilla koeviikkojen yms takia, joten en osaa sanoa millon kerkiän kirjoittelemaan :) mutta kyllähän se tuolla kummittelee mielessä koko ajan..

      Poista