sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Lastausongelma

Sori kaikki, oon ollut taas laiska ja blogissa on ollut muutama päivä taas hiljaiseloa. Nyt kuitenkin raahasin itseni tietokoneen ääreen.

2.1 Käytiin vain Toivolan lenkki pyörähtää ilman satulaa, kun ei jaksettu sen pidempää lenkkiä Reetan kanssa lähtee kiertämään. Höpötettiin vähän lukiosta, kun mun pitäis jo n. parin kuukauden päästä tietää mihin meen, koska yhteishaku edessä.


3.1.  Maastakäsittelyä. Tehtiin Reetan kanssa sekä Krissen että Mimmin kanssa maastakäsin Kari Vepsän käyttämiä juttuja. mm.Naruriimun avulla peruutus, eteenpäin, pysäytykset, ja "lähetyskäsky". Mimmi ei tuota peruutus juttua tahtonut oikein käsittää, mutta muut sujui aika hyvin. "lähetyskäskyn" aikana Mimmi teki itse pysähdyksiä ja käänti itsensä minua kohti ja yritti väistää tilanteesta, mutta käskin sen napakasti eteenpäin ja taas jatkettiin. Reetta teki Mimmin kanssa peruutus harjotusta sillä se naruriimu + naru on painava! Ja mulla tietenkin taas lapa niin jumissa että narun heiluttaminen teki kipeää! Lopuksi menin Mimmillä vielä tavallisilla riimuilla ja kaulanarulla, Mimmi ei oikein kaulanarusta perustanu, mutta riimuissa oli kuitenkin riimunnarut kiinni niin ohjasin sit niillä vähän..
 Harjotellaan "lähetyskäskyä"
 Hieno tyttö!
 Pysähdys
 Hei sun piti pysähtyä! jalka vielä ilmassa ;)

Tylsäää 

4.1.  Menin kymmeneksi tallille ja lähdettiin sit heti ratsastaa, käveltiin paikan ohi josta meidän piti edellisenä päivänä saada traileri treeniä varten, mutta sen edessä oli auto jumissa sohjon takia, niin nyt huomattiin että auto oli saatu pois ja piha oli kolattu. Paluu matkalla laitoin trailerin omistajalle viestiä (hyihyi ei saa käyttää kännykkää pollen kyydis :D) että saisiko trailerin kohta käydä hakemassa ja sain vastauksen aika nopesti "joo voi". 
    Soitin äitille ja sanoin että tulee n.10min päästä tallille niin haetaan traileri. Trailerissa oli pari juttua jäässä ja jouduttiin ne avaamaan lukkosulalla ennen kun päästiin lähtemään mihinkään. Saatiin ne suht nopeasti irti, mutta sitten. Auto sutii ja se on kaiken lisäksi etuvetoinen pienehkö henkilöauto. Noh, mitäs nyt? Ei muutakun työntämään, meitä oli 3 työntämässä sillä Reetta jäi pitämään Mimmille seuraa ettei se lähe katoksesta narut mukanaan pitkin kyliä.
    Saatiin autoa n.20m eteenpäin ja taas jäätiin jumiin. Lähdin taas työtämään, mutta nyt meitä oli enää kaksi sillä trailerin omistaja joutui lähtemään. Jouduttiin heittämään meidän auton renkaitten lähettyville hiekkaa että sen saisi pois siitä, mut äiti ei onnistunu. Trailerin omistajan mies hyppäs meijä auton puikkoihin ja alko tapahtuu, joutui siltikin venkslaamaan siinä jonkun aikaa mut sit kun se auto siitä lähti traileri perässä niin sit ajettiin siitä pihasta kokonaan pois, sillä tiellähän se ei jäisi jumiin kun lievä alamäki siinä. Vihdoin. puolentunnin venkoilun jälkeen oltiin melkein niin sanotusti kuivilla vesillä. Vielä oli jälellä iso ylämäki, miten siitä selvitään? Sillä jos siihen joutuu pysähtymään niin traileri vetää auton voimalla ihan mihin vaan jos sitä ei saa pysäytettyä mihinkään. Pahimmillaan se voisi kaatua. Päästiin reilun puolen kilsan päähän mäestä ja sanoin äitille et jätä mut tässä kyydistä, juoksen mäen päälle ja laitan viestiä kun oon siellä. Pysäytän kaikki muut autot jos niitä tulee, niin sun ei tarvii pysähtyä siihen, tuut vaan niin lujaa sillä autollas kun pääset! 
   No se ylämäki päästiin kunnialla ylös, enkä joutunut pysäyttämään ketään. Päästiin turvallisesti ilman sutimisia tallille asti ja siellä olikin Mimmi ja Reetta pihassa vastassa, sillä pyysin kävelyttämään Mimmiä ettei se pitkästyisi katoksessa. Äiti jätti yhdistelmän siihen ja lähti kävelemään kotiin, koska sille tulisi kylmä kun kattois vaan kun myö teluttais Mimmin kanssa.
  Annoin Reetan kokeilla niitä eilisiä Kari Vepsä- juttuja trailerin kera, mutta Mimmi ei reagoi oikeastaan mihinkään lastauksessa joten ne jouduttiin unohtamaan. Sanoin Reetalle että nyt kun kerran alotettiin niin tuo pässi(=Mimmi) vaikka vedetään nyt tänne traileriin jos niikseen on. No olihan se, vedettiin se sisään traileriin ja se tulikin melkosella ryminällä, mut se oli siellä! Seiso muuten kun tatti, juoksin laittamaan lastaus sillan kiinni ettei se pääse peruuttamaan ulos, vaikka tuskin se sitä tekisi. 
   Mimmi sai olla trailerissa n.30min syömässä heiniä ja sit äitin avustuksella otin sen sieltä pois ja vein laitumelle. Tästä on hyvä jatkaa!  Niin ja siis ei, en ole hullu vaan tuo hevonen on itsepäinen kun mikä, se ei pelkää traileria yhtään, joten siksi se vedettiin sinne :)

P.s Se LakuStallin reissu nyt jäi kuskin sekä vetoauton puuttuessa. :(  
Huomenna ei tule postausta sillä käyn fysikaalisessa, niin en käy tallilla ollenkaan, mutta tiistaina sitten! 
Täytyy nyt vielä loppuun mainostaa Reetan blogia - http://kristallinkauniiksi.blogspot.fi/ <-- Käykää lukemassa!

2 kommenttia:

  1. Olisin liittynyt lukijaksi, mutta en liity lukijat - palkkia ? :) Ellen ole täysin sokea.....

    www.patkiksenmatkassa.blogspot.fi
    Saa käydä kurkkaamassa, kommentoimassa ja liittyä vaikka lukijaksikin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotahan niin katon löydänkö sen! :) juu mä käyn katsomassa ;)

      Poista