maanantai 27. heinäkuuta 2015

Just sitä mitä vuosii olin ettinyt

Tosiaan, ollaan nyt Mimmin kanssa asuttu Suonenjoella kohta viikko. Lastauksessa meni aikaa n.20min ja sain onneksi apua siihen sekä kuljetukseen! Matka sujui oikein hyvin, sillä Mimmi sai koko matkan syödä heinää :D Välillä kuului pientä kominaa mutta ei mitään sen pahempaa. Sain Mimmin otettua trailerista ulos ilman sen suurempaa kiirettä. Mimmi on suhtautunut uuteen paikkaan ja kavereihin tosi hyvin. Kävin maanantaina ensimmäisen kerran täällä ratsastamassa eikä Mimmi pelännyt kentälle kävellessä eikä kentällä mitään mutta palataan siihen vähän myöhemmin.
   Mimmi on omassa aitauksessa mutta kaverit on heti aidan toisella puolella. Ensimmäisen yön aikana ylälanka oli muutamasta tolpasta pois eli ei mitään vakavaa :D Muuten tuntuvat tulevan hyvin juttuun :)

Maanantai 20.7
Hain Mimmin laitumelta ja talutin sen "talliin" jossa harjasin ja laitoin varusteet. Talli on vanha navetta ja kunnostettiin pieni osa (täyttää määräykset) siitä Mimmille talveksi pihatto käyttöön. Olin jo viime viikolla sitä mieltä että joo, Mimmi säikkyy totatotatota ja tota. Mutta eihän se säikkynyt mitään mitä oletin sen säikkyvän! Luottamusta meillä siis taitaa jo olla <3 Talutin Mimmin kentälle ja näytin kaikki estepuomit yms mitä kentän reunalla oli, myös jokainen nurkka käytiin mahdollisten mörköjen takia läpi. Totesin Mimmin olevan niin rauhallinen että hyppäsin kyytiin ja aloin ratsastamaan Mimmiä käynnissä. Mimmi kyttäili jonkun verran ympärilleen, joka vaikeutti hieman työskentelyä. Alotin tekemään ravissa voltteja ja vaihdoin suuntaan kokorataleikkaalla. Laukatessa huomasin että Mimmi oikoo kulmissa ja ilmeisesti on harvemmin kentällä mennyt kun laukka muuttuu herkästi nelitahtiseksi. Etenkin kulmissa/ympyrällä se myös lähtee kulmissa "kaatumaan" sisälle päin.
  Lopuksi ravailin kumpaankin suuntaan muutaman kierroksen ja hiljensin käyntiin. Talutin Mimmin tallille otin varusteet pois, harjasin ja vein laitumelle.









Tiistai 21.7
Menin tallille vasta illalla huonon sään takia. Laitoin Mimmin valmiiksi ja talutin sen kentälle. Heti alusta lähtien Mimmi oli hieman laiska, todennäköisesti sen takia että jätin raipan talliin. Ravissa työstäessä se yritti hidastaa aina melkein käyntiin kun sain sen muotoon. Itselläkin valui hiki päästä kun sai tosissaan ajaa pohkeella eteen ja työskennellä, yhdessä vaiheessa päätin että okei, nyt riittää ja repäsin pienestä pensaasta yhden risun ja napautin sillä vähän niin alkoi kulkemaan heti paremmin. Hoidin "kuvaus puolen" itse, koska äiti oli vielä meidän vanhalla kämpällä.

Perjantai 24.7
Mimmillä oli pari vapaa päivää sekä oman uupumukseni, että huonon sään takia. Nyt sain äitinkin jo kuvaamaan ja on jopa ihan julkaisu kelpoista. Oli tosi lämmin keli niin pystyin menemään ohuella pitkähihaisella joka tosin oli samantien likainen kun Mimmi tuli tekemään lähempää tuttavuutta. Noniiin mutta asiaan. Ensin käveltiin kenttää ympäri, tehtiin voltteja, kokorataleikkaa yms. Ja kohta sama ravissa. Mimmi ravasi nyt ihan reippaasti, mutta oikoi tosi helposti kulmissa jossei kuski ollut hereillä.  Tein kentän päätyyn ympyrän jossa työstin Mimmiä käynnissä. Huomasin heti saman ongelman kuin aiempinakin päivinä, Mimmi sahaa päätä ylös ja alas kun työstän sitä saadakseni sen muotoon. Anyway kun kaksi itsepäistä alkaa vääntää asiasta, toinen yleensä luovuttaa jossain vaiheessa (tai sitten ei...). Nyt en antanut kuitenkaan periksi vaan aina kun pää meinasi nousta ylös pyysin sen takaisin alas ja pikku hiljaa se alkoi pysyäkin alhaalla. Ravissa pyrin pitämään Mimmin muodossa ja kulkemaan kuitenkin suht reippaasti. Välillä Mimmi kuitenkin tahtoi keskittyä kavereihin jotka se näki kauempana ja keksin sille aina muuta ajateltavaa, koska sillon kun tehdään töitä ei keskitytä muuhun. Ethän voi kaupassakaan työskennellessäsi räpeltää puhelintasi ;)










 Nää meidän yhteiskuvat on aina jotain ihan kauheeta! :D
 Kenttä

Tajusin muutama päivä myöhemmin että selitys Mimmin ympyrällä ulos- tai sisällepäin johtuu minusta. Tai tarkemmin ottaen mun selästä, se on niin jumissa että se vetää selkärankaa kieroon ja se vaikuttaa tietty hevoseen. Toivottavasti sais äkkiä ajan fyssarille! :)

- Just sitä mitä vuosii olin ettinyt, tästedes sä oot mun prioriteetti nyt -

Tää pätee meillä nyt suurimmaksi osaksi. Etsin aina vaan Mimmille kaikkee ja sivuutan omat vaateostokset (lukuunottamatta ratsastusvaatteita) ja kaikki muutkin turhat ostokset. Tänään käytiin agrimarketissa, et joo etsitäänpäs nyt ne uudet ratsastushanskat. Ja mitähän sieltä sitten lähtikään mukaan? No ötökkämyrkkyy Mimmille :D Ja ne ratsastushanskat vähän niinkun unohtui. Käydään varmaan tällä viikolla Kuopiossa Hööksin liikkeessä niin jos löytäsin sieltä sitten hyvät hanskat.

Jossain vaiheessa linkitän yhden videon vielä tänne :) Pieni "esittelyvideo" tästä paikasta. Kuvattu hepan selästä kun kävellään kentältä talliin :)

4 kommenttia:

  1. Tuo kulmissa oikominen johtuu aika varmasti siitä että oot vaan maastoillu suurimmaks osaks hepallas

    VastaaPoista
  2. Tiedän :) ja muutenkin ex-ravuri kyseessä. Harvemmin tietääkseni menty kentällä sillonkaan kun on koulutettu ratsuks :)

    VastaaPoista
  3. Kannattaa pistää joku kokenu ratsuttaa välillä ni pysyy hepalla taidot yllä. Semmone joka oikeesti vaatii asioita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi :) Mutta tiedän kyllä tuon itsekin eli ei tarvii tulla kertomaan :) Ja kaveri on kyllä läpiratsastellu mutta en oo tänne siitä kirjotellu. ja kohta rupee viel kokeneempi läpiratsastelemaan. ja btw kyllä mä vaadin Mimmiltä aika paljonkin ;)

      Poista