torstai 18. helmikuuta 2016

Maneesilla käynti

Noniin, nyt vihdoin taas kerkesi blogin puolelle kirjoittamaan. Piti tosiaan jo viime viikolla kirjoittaa, mutta viikonloppuna tuli vietettyä niin paljon aikaa tallilla, ettei sitten kerennytkään kirjoittelemaan. Mimmin kanssa on sujunut ihan hyvin. Pienen olkapää vamman takia ollut tällä viikolla vähemmällä liikutuksella, mutta eiköhän tässä jo pikku hiljaa voi normaalisti liikutella. Eilen mentiin kentällä askellajit läpi löysin ohjin kun ei pystynyt ihan kunnolla pitämään ohjia kädessä. Laukka on Mimmillä kyllä parrantunut huimasti, johon varmaan syynä se, että Mimmillä on sopiva satula ja minä taas olen saanut motivaatiota treenata tuon eläimen kanssa ihan tosissaan. Yleensä se on laukassa vaatinut tukea ja pidätteitä tai muuten rikkoo nelitahtiseksi ja välillä taas kaahotti pää ylhäällä menemään. Nyt laukka on rauhallista ja silti eteenpäin vievää ja selkeästi ponnekkaampaa kuin aiemmin. Saa olla ylpeä! Maneesilla käytiin n.viikko sitten torstaina, kun "oma" kenttä oli kuin luistinrata ja osittain uima-allas.
  Mimmi on tarkotus klipata viikonloppuna niin että ryntäät / mahan alunen ajellaan osittain, sekä meinasin kokeilla klipata Mimmin pehvaan M kirjaimen. Ikänä en oo klipannut mutta kertahan se on ensimmäinenkin. Rakenneltiin tuossa uusi pihattokin sillä Mimmi pomotti aika paljon issikkaa joka tuossa muutama viikko sitten tuli talliin. Pihatosta tuli tosi reilu kahdelle hevoselle, siinä on Mimmin lisäksi Lumo tallin puoliverinen ruuna. Ne tulee todella hyvin toimeen kahdestaan ja tallin suokki taas tulee issikan kanssa toimeen, joten loppu hyvin kaikki hyvin.

                                      Hepat pihalla vaikka sisällekin pääsis

Pihatto valmiina :) 












Maneesilla tein voltteja, taivutteluja jne ja sain avut kivasti läpi. Mimmi oli tosi kiva ratsastaa kaikissa askellajeissa. Laukassa vähä kiirehti, mutta vikat laukat sujui tosi hyvin. Saatiin Mimmi tosi hyvin tallin omistajan kanssa traileriin. Tallin päässä meni n.5-10 min, mutta maneesilla meni 2min, liina pyllyn taa vaikka heppa trailerin sivussa, sieltä se rauhassa käveli koppiin kyselemättä. Eli toisin sanoen lastausongelmat historiaa.

Aloin tuossa keskiviikkona syöttämään ADE-kuuria Mimmille. :) 

Seuraavaan kertaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti